Wie zijn wij

Vriendschap

STAPS maakt zich sterk om mensen met een beperking te laten paardrijden. Deze beperkingen kunnen zeer uiteenlopend zijn op motorisch en/of verstandelijk gebied. Ook kinderen met gedrag- en ontwikkelingsproblematiek kunnen uitstekend bij STAPS terecht. Paardrijden is niet alleen een recreatieve en sportieve bezigheid maar biedt kansen om een vriendschap tussen ruiter en paard op te bouwen. Paardrijden activeert en ontspant immers tegelijkertijd!

Optimaal aangepast

STAPS is officieel eind 1990 opgericht en vanaf 1993 actief wat betreft het geven van lessen. Onze instructeurs zijn gediplomeerd Instructeur voor het Paardrijden door mensen met een beperking. De lesgroepen in onze manege zijn klein, er is een opstapperron, een tillift en STAPS beschikt verder diverse aangepaste materialen. Ook is STAPS aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) en deze werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je vrijwilliger worden. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.