Paardrijlessen

 

Dinsdag – 16.00 tot 20.15 uur
Onze lessen worden gegeven door FPG gediplomeerde instructrice Bettie Boterhoek
De lesuren kunnen worden uitgebreid bij voldoende aanmeldingen

De paardrijlessen bij STAPS

STAPS beschikt over leuke paarden met individueel ieder een eigen karakter. De instructeur streeft er naar dat elke ruiter op zijn “eigen” paard rijdt. Dit doen we omdat vertrouwen en overzicht voor onze doelgroep van groot belang is.

Iedere ruiter wordt tijdens de les begeleidt door een vrijwilliger. Hierdoor wordt op een verantwoorde wijze de veiligheid gewaarborgd. De lessen staan in het teken van contact maken met het paard, begeleiden en verzorgen van een paard en natuurlijk het rijden zelf. Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van iedere ruiter en zonodig kunnen deze mogelijkheden worden uitgebreid. De instructeurs sluiten aan bij het niveau van iedere ruiter. Desgewenst kan er een meer therapeutische setting georganiseerd worden om specifieke doelen te bereiken. Hiervoor kan een op maat gemaakt programma georganiseerd worden

Spelregels voor aanmelding en rijden

Voordat wordt begonnen met paardrijden is het belangrijk dat de instructeur goed op de hoogte is van de mogelijkheden en beperkingen van degene die gaat rijden. Wij vragen je hiervoor een inschrijfformulier in te vullen zodat we ook kunnen beoordelen of bijvoorbeeld aangepast tuigage bij het paard nodig is of welke paard het meeste geschikt voor je is. Ook is het mogelijk om eerst een “proefles” af te spreken om te bekijken of je het wel echt leuk vindt! Wanneer je komt paardrijden is het handig om geschikte kleding aan te hebben. Het is verplicht een cap te dragen tijdens de les. Over al deze zaken kan de instructeur je tips geven! Neem contact met ons op en natuurlijk denken we met u mee.

Tarieven

Je betaalt voor 40 lesweken en tijdens de vakanties wordt er niet gereden. Betaling is mogelijk voor een seizoen, in twee termijnen of per kwartaal.

Ons rekeningnummer is NL09 RABO01212.81.612 tav van Stichting Aangepast Paardrijden Steenwijk.

 

Locatie: Paard Mens Onderwijs
Onderduikersweg 2A
8346 KP de Bult, (Steenwijk)

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je vrijwilliger worden. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.