Even voorstellen – Bettie

Hallo allemaal, 

De meesten van jullie, ruiters-ouders-verzorgers-begeleiders en vrijwilligers hebben me al een paar weken mee zien lopen, helpen en lesgeven in de lessen bij STAPS. Nu is me gevraagd om me ‘officieel’ voor te stellen. 

Mijn naam is Bettie Boterhoek 37 jaar en ik woon samen met mijn partner Jakob en 2 dochters Sylvana en Roxanne (9 en 11) in Raerd, een dorpje vlakbij Grou. 

Thuis hebben wij een pensionstal met ongeveer 12 paarden van andere mensen. En fokken wij met Friese paarden, KWPN’ers en pony’s. Ook hebben we nog 2 honden, 4 katten, 4 koeien, 2 varkens, 2 kalkoenen, 2 kippen, dus een gezellige mensen en beestenboel. Daarnaast hebben we nog een akkerbouwbedrijf en werk ik als ZZP’er vanuit onze maatschap daar maar net waar ik ingehuurd word. 

De afgelopen 4 jaar heb ik gewerkt bij Manege Onder de Linde te Beetsterzwaag, eerst als Orun- instructeur. In deze periode heb ik via de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) mijn IPG diploma gehaald, zodat ik ook bevoegd ben om aan de doelgroep van Staps te mogen lesgeven. 

In die 4 jaar heb ik heel veel lesgegeven aan kinderen en volwassenen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking, ASS en ruiters met complexe meervoudige beperkingen. 

In september vorig jaar kwam ik de vacature tegen dat er een instructeur werd gezocht voor STAPS. En zo is het balletje gaan rollen. En mag ik Janet haar functie binnenkort gaan overnemen. 

Het zal voor de meesten wel wat tijd nodig hebben om te wennen, Janet heeft dit natuurlijk heel lang gedaan en iedereen is erg aan haar gewend en gehecht, wat ik helemaal snap. Maar ik denk als iedereen open is in communicatie en mij aanschiet als er vragen of opmerkingen zijn dat we denk ik een hele fijne tijd tegemoet gaan!! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hoop het net zo lang te doen als Janet heeft gedaan. 

Groetjes, 

Bettie Boterhoek